25 Temmuz 2012 Çarşamba

Gizli Bahçe - ÖZDERE


Bu güne kadar pek gittiğim mekanları paylaşmadım. Ama bu sefer, adı gibi gizli bir mekanı paylaşmak istedim. Özellikle basit, gözü yormayan ama her hali farklı olduğunu gösteren bir dekorasyona, sahip olması etkiledi beni. Belki beklentiler ile alakalı ama, genede ilk anda etkileyici bir yapısı var.

Tülden yapılmış çardakların altında , güzel bir yaz sabahı serinliğinde yapılan kahvaltının keyfi bir başka oluyor. İnsan kendini başka bir diyarda sanıyor.
En güzeli oturma düzeninde hiç bir şey iç içe girmemiş. Her masa kendi dünyasını yaşaya bilir.


Her masa ayrı bir düzen ve ayrı bir süpriz , kullanılan minderden , yastığa kadar ayrı ayrı düşünülmüş.
Kahvaltı her hali ile güzeldi, gerçi mekanın verdiği huzur ve etrafa incelemekten ne yediğinizi bile fark etmeye bilirsiniz. Sahibi asıl akşamları yemek yemek için insanların geldiğini söyledi. Akşamlarının da güzel olduğuna emenim , ancak sabah güneşinin aydınlığı ve denizden gelen esinti ile tam keyif çıkarmalık yer. Hatta sabah girip akşama kadar vakit geçirilebilecek bir yer.

Adı gibi gizli bir yerde olan bu mekanı bulmak hem kolay hemde zor. Gizemini koruyacak şekilde tarif etmek gerekir diye düşünüyorum. En basit tarifi Özdere'den Kuşadası istikametine giderken Özderenin çıkışında sağda. Küçük bir tüyo daha Benzin istasyonunu geçince hemen tabelası gözüküyor.

Başka özelliklerini anlatıp beklentileri yükseltmek istemem , ama giderseniz gününüz mutlaka keyifli geçecektir.

Gizli Bahçe Telefon : 0232 797 70 30

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Yaşlanmak

Doğum günü pastandaki son mumu yakarken, ilk yaktığın eriyip bitiyorsa, yaşlanmışsın demektir..