19 Haziran 2014 Perşembe

Nazarköy / Kemalpaşa



İzmir yakınlarında hafta sonu farklı bir yer arayışı içine girenler için ideal bir yer. Özellikle kiraz zamanı gidildiğinde ayrı bir keyfi var. 

Eski ismi Kurudere olan bu köyün en büyük özelliği boncuk imalatı. Ayrıca köy etrafındaki kiraz bahçeleri, kiraz zamanında köye ayrı bir renk katıyor.



Köy meydanın da küçük kulübeler şeklinde bir birinin benzeri, köylülerin sahip olduğu dükkânlar var. Bu dükkânlardan keyfinize ve ruh halinize göre nazar boncuğu veya cam eşya cam objeler ve süsler alabilirisiniz.

  


En güzeli köyün merkezinde nazar boncuğu ocağında, nasıl nazar boncuğu yapıldığını canlı olarak görebiliyorsunuz. 



Sadece köy merkezinde değil, köyün iç kısımlarında da, nazar boncuğu ocakları var. Bunları keşfetmek size kalmış. 

Ama keşfetmenizi tavsiye ederim, hem bu şirin köyü daha iyi tanımış olursunuz ve doğa ile iç içe bir yürüyüş yaparsınız. Mevsime göre, göz hakkı olarak biraz kiraz koparırsınız dalından , yada biraz erik. 






Tabi en güzeli biraz güler yüz ve sohbet sonrasında sizde kendi nazar boncuğunuzu yapıp satın alabilirsiniz.


Her sene mayısta düzenlenen nazar şenliklerini şansınız varsa yakalamanızı tavsiye ederim.

Nazarköy dönüşünde , karnınız açsa , Kemalpaşada Cağ kebabı yemenizi tavsiye ederim. Bunu içinde en güzel adres Umudum Cağ Kebap şehir merkezinde sormanız yeterli. Adresi ve Telefonu , yazınının sonunda bulabilirsiniz. 








Peki bu güzel köye , Nazarköy'e nasıl gidilir;


İzmir Bornova üzerinden Ankara yönünde Kemalpaşa güzergâhından gidip, Kemalpaşa ilçe merkezini geçin, daha sonra sağa ayrılan Torbalı yolundan devam edin. Bu yolda yaklaşık 5 km devam ettiğinizde sağ tarafta yanda resimdeki Nazarköy tabelasını göreceksiniz.

Umarım sizde benim gibi keyif alırsınız.






Umudum Cağ Kebap 
Adres : M. Akif Ersoy Mah. 178 Sk. No:6
Tel : 0232 878 44 40