18 Ocak 2011 Salı

İleri Demokrasi - Tersine Evrim

İleri demokrasiye kör, topal, sağır ve dilsiz olarak, üç nala gidiyoruz.
Öğrenciler tepki gösterdiler, yumurta atılar, hem kıyamet kopartıldı. Böyle protestomu olurmuş. Onlar aslında protein eksikliğine dikkat çekmişlerdi. Öğrendik ki fazla proteinin ileri demokraside yeri yok.
Ülkede bir basket şöleni başlar, birileri sevmiyor diye dansçı kızlar ortadan yok edilir, ses çıkmaz. Aynı şölenin seyircisi, seslerini ve ellerini kullanarak protesto eder, dansçı kızları sevmeyenleri ve onların yaptıkları faaliyetleri, ortalık yine karışır. Buradan örendik ki kapalı ortamda yüksek sesle protestonun ileri demokraside yeri yok.
Bir konser olur, konseri veren dünya çapından tam bir protestocu gruptur, bilmeden bilemeden birilerini övmeye başlar solistleri, şok bir şekilde protesto edilir, gene kıyamet kopar, ele güne rezil ettiniz diye. Buradan da öğrendik ki ileri demokrasilerde beynelmilel bir konserde protesto olmaz, olamaz, sonra elaleme ne deriz.
Gün gelir bir stat açılır, koca bir tanesi boşta dururken, görkemli şovlar başlar, seyirci seyreyler, ama birden birileri başka bir şovu yapmaya kalkar,  başka birilerini övmek için. Seyirci sevmez bu korsan şovu, protestoya başlar. Protesto var olan hedeften sebeplere doğru yönelir, sebepler stadı terk eder. Ve kıyametin büyüğü başlar. Ben olmasam bu stat olmazdı. Üstat parayı cebinden sayıyor ya. Ben yaptım oldu diyeni gördükte, ben olmasaydım yapılmazdı diyen ile yeni tanışıyoruz. Olay ne de olsa One munite Show. Buradan da öğrendik ki ileri demokraside baştakiler istedikleri gibi mevzuatları eğip bükebilirler, tabi onlarla iyi geçinirseniz. Hele protesto hak getire, daha anlaşma bile yapılmadan, olur mu hiç. Nerdeyse tez elden denilecek ama bir muhteşemlik özentisi olur sıkıntısıyla, yutkunup tutuluyor.
Garip bir şey bu ileri demokrasi, görmeyeceksin, duymayacaksın, sesini çıkarmayacaksın. Biz buna üç maymun demiyor muyduk? Desenize bu ileri demokrasi tersine evrim yaptırıyor.  Ya oturup dua edeceğiz Darvinin teorisi yanlış diye, yada maymunlar cehenneminden kurtuluş filmini yeniden izleyeceğiz. Tabi ileri demokrasimizde böyle bir seçme hakkımız varsa. Belki vardır, sormak lazım tek doğru biliciye. Bu işinde bir doğrusu vardır, sonra ucube gibi ortada kalmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder