30 Ekim 2012 Salı

29 Ekim 2012 - Tarihe önemli bir not.....

'ULUS'TA TÜRK BAYRAĞIYLA DOLAŞMAK KOLAY, HAKKARİ'DE NİYE DOLAŞMADIN'
Bu sözler Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına ait. 

Komedi bu noktada başlıyor galiba, bir ülkenin başbakanı, ülkenin bir bölgesinde Türk bayrağı açmayı yiğitlik olarak kabul ediyor, sıkıysa git orada aç diyor. Acaba bu sözleri söylerken yüzü kızardı mı? Utandı mı? Zannetmiyorum. Ama ben böyle bir başbakana sahip olmaktan utandım.


Yukardaki sözleri söyleyen Başbakanın , Başkentinde Türk bayrağı açtıkları için, polisten dayak yiyen insanlar vardı 29.Ekim.2012 tarihinde. Yüzlerine biber gazı, üstlerine su sıkılan insanlar vardı , cumhuriyeti kutlama coşkusu ile yürümek istedikleri için.



Hodri meydan , Hakkaride Apo nidaları atanlara aynı sertlikte tepki versinler bakalım. Olur mu hiç, Avrupa'ya hesap verme derdi olur o zaman. Azınlıklar eziliyor diye. 

Ankara da yürüyenlere gönül borcu olmalı herkesin, geri adım atmadan, haklı olunan bu konuda gösterdikleri dirayet için. Hem boşuna şair söylememiş "Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım". Ankaralı da bendini aşmayı , açtırmayı bildi. 



İzmir de yürüyüşe katılanları büyük bir kısmı, Ankara'da ki manzarayı gördükten sonra daha bir istek ve inançla katıldıklarını söylediler. Her yer kırmızı beyazdı. İzmir Egenin incisiydi. Şimdi Cumhuriyetin gururu oldu.



Bence gelecek döneme damgasını vuracak sloganda belli oldu artık 

"Mustafa Kemalin Askerleriyiz"

Başka söze ne hacet var. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder